Een beginnersgids om meer over crypto te leren.

AlgemeenCryptoEducatie

Written by:

Je hebt eindelijk besloten om de sprong te wagen en te leren over cryptocurrency. Gefeliciteerd! Je staat op het punt een reis te beginnen die je zal leren over een compleet nieuwe financiële wereld. Maar waar begint u? Er is veel informatie beschikbaar, en het kan overweldigend zijn voor een beginner. Daarom hebben we deze beginnersgids samengesteld om je te helpen leren over crypto en alle verschillende opties die voor je beschikbaar zijn.

Optie 1: Online cursussen.

Een van de makkelijkste manieren om over crypto te leren is door een online cursus te volgen. Dit heeft het extra voordeel dat je de cursus zelf kunt volgen, dus je kunt je eigen tempo aanhouden en het materiaal zo vaak bekijken als je wilt. Wij raden aan te beginnen met het vergelijken van een cursus op cryptocursus.nl die alles behandelt van de basis van blockchain-technologie tot meer geavanceerde onderwerpen zoals slimme contracten en gedistribueerde toepassingen. En je dus een groot aantal crypto cursussen kunt vinden.

Optie 2: Boeken.

Als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele leermethode, zijn er verschillende geweldige boeken beschikbaar over cryptocurrency en blockchain technologie. Voor een uitgebreid overzicht raden wij aan “Crypto Assets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond” van Chris Burniske en Jack Tatar. Wilt u iets korter en meer to the point, probeer dan “Blockchain Basics: A Non-Technical Introduction in 25 Steps” van Daniel Drescher. Hoe dan ook, u zult zeker een goed begrip krijgen van hoe crypto werkt.

Optie 3: Cryptocurrency Groepen en Forums.

Een andere geweldige manier om over crypto te leren is door lid te worden van een van de vele groepen of forums die aan het onderwerp zijn gewijd. Dit is een geweldige manier om te netwerken met andere mensen die geïnteresseerd zijn in crypto en om antwoorden te krijgen op eventuele vragen. Enkele populaire groepen zijn Bitcoin StackExchange, r/bitcoin en r/cryptocurrency op Reddit, en Bitcoin Forum. Bitcointalk is ook een goede bron voor informatie over altcoins, alternatieve cryptocurrencies die geen Bitcoin zijn.

Optie 4: Crypto exchanges en blogs.

Naast leermiddelen zijn er ook een aantal manieren om real-time informatie over cryptocurrency prijzen en nieuws te krijgen. Eén manier is het gebruik van een crypto beurs zoals Coinbase of Kraken, waarmee je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen. Deze beurzen hebben ook vaak hun eigen academy;s. Een andere manier is het volgen van cryptocurrency blogs zoals CoinDesk, Cointelegraph of Cryptojournaal.nl.

Conclusie.

Zoals je ziet, zijn er genoeg opties beschikbaar voor degenen die willen leren over cryptocurrency. Het maakt niet uit wat je favoriete leerstijl is, er is zeker een bron die voor jou werkt. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *